Versnel
applicatie
-ontwikkeling

Over Mendix

Traditionele ontwikkelmethodes en de gemiddelde capaciteit van een IT afdeling kunnen de vraag naar applicaties niet bijhouden waardoor er moet worden gekeken naar alternatieven. In plaats van het traditionele coderen werken we met Mendix middels het zogenoemde modelleren. Modellering zorgt ervoor dat de ontwikkeling veel sneller gaat dan het zelf ontwikkelen van code waarop de applicatie functioneert omdat je veel werkt met ingebouwde modules en templates. Sterker nog: werken met Mendix kan ervoor zorgen dat de productiviteit, ten opzichte van de traditionele ontwikkelmethoden, tot wel 6 keer hoger wordt en je flink kunt besparen op ontwikkelkosten.

De voornaamste redenen dat bedrijven het Mendix platform gebruiken zijn om applicaties en portalen te ontwikkelen om efficiënter te werken, de klantbeleving te verbeteren, oude systemen te vervangen en innovatie te bevorderen.

Toenemende behoefte aan applicaties

Organisaties ontwikkelen steeds meer applicaties waarmee ze zich onderscheiden. Apps voor medewerkers, klanten en leveranciers zoals klantportalen, nieuwe digitale dienstverleningen en Health & Safety apps. Deze toenemende behoefte aan applicaties zorgt voor druk om met dezelfde mensen, in minder tijd, meer te moeten leveren. Traditionele applicatie ontwikkelmethodes werken niet snel genoeg om dit te kunnen realiseren. Bovendien betrekken deze methodes niet altijd de juiste personen om in een rap tempo goede apps te kunnen leveren.

No-code en low-code

Mendix biedt zowel no-code als low-code tooling in één volledig geïntegreerd platform. Bij no-code maak je, zoals de naam zegt, geen gebruik van code. In plaats hiervan werk je met een web based visual modeler. Het is een drag-and-drop principe waardoor het erg toegankelijk is, ook voor niet developers. Low-code is een desktop-based visual modeler waarin developers ook kunnen coderen, om zo de mogelijkheden nog uitgebreider te maken.

Door de combinatie van no-code en low-code kunnen IT-afdelingen een stuk efficiënter samenwerken met bijvoorbeeld marketing en sales afdelingen maar stelt het platform de business ook in staat om zelf apps te ontwikkelen! Kennis van programmeertalen hebben is niet nodig! Business en IT kunnen hierdoor samen in één application development platform werken om applicaties te creëren, bewerken en live te zetten in een fractie van de tijd die nodig is bij traditionele ontwikkelmethodes.

De gemiddelde business gebruiker brengt de nodige expertise mee, waardoor applicaties ook echt beter worden. Een ontwikkelaar snapt vaak niet hoe er dagelijks met een applicatie moet worden gewerkt en welke velden juist belangrijk of onbelangrijk zijn op een formulier. Met een business gebruiker in het lowcode-team kunnen applicaties sneller en beter tot stand komen.

Zien is geloven, plan nu een gratis demo afspraak

Onze experts laten je graag kennismaken met de voordelen van Mendix. Hiervoor plannen we graag een afspraak met je in. We beantwoorden graag al je vragen!

Maak vandaag nog een afspraak

Gartner & Forrester over Mendix

Volgens het onderzoeksbureau Gartner zal tegen 2024 driekwart van de grote ondernemingen ten minste vier low-code ontwikkelingstools gebruiken voor applicatieontwikkeling. Maar ook zal low-code applicatieontwikkeling verantwoordelijk zijn voor meer dan 65 procent van de activiteiten op het gebied van applicatieontwikkeling.

“De enterprise LCAP-markt groeit sterk door de aanhoudende vraag naar applicaties en een tekort aan bekwame ontwikkelaars. Low-code is een logische volgende stap nu applicatieontwikkeling een steeds hoger abstractieniveau krijgt. Uiteindelijk zal dit leiden ‘citizen development’ met zeer schaalbare applicaties die door meerdere bedrijven te gebruiken zijn.”

Mendix is door Gartner benoemd tot leider in het Gartner Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms in 2019. Bovendien is Mendix in het Magic Quadrant gepositioneerd als leverancier met de meest volledige visie. Het onderzoeksbureau benoemde Mendix ook de afgelopen twee jaar al tot leider. Elke keer krijgt het bedrijf de beste plek, het verst in het kwadrant, op basis van de meest volledige visie.

Een recente Mendix-klantbeoordeling op Gartner Peer Insights stelt: “Uitstekend framework voor applicatie-ontwikkeling. Modern, eenvoudig te leren en voor iedereen bruikbaar (ontwikkelaars, grafisch ontwerpers en analisten). De mogelijkheid om een app visueel te kunnen ontwerpen (bijvoorbeeld door elementen via drag & drop in de applicatie te zetten) is een van de meest succesvolle onderdelen.”

Forrester is eveneens positief over Mendix en geeft aan dat het platform veel sterke punten kent, naast het SAP partnerschap, zoals de gebruikerservaring van het platform (UX), de ondersteuning op het gebied van administratie en ontwikkeling en is cloud service en de online community voor developers uitstekend bevonden. Daarnaast zijn zowel de toonaangevende AI- en machine-learning ontwikkelingsfuncties van Mendix opgevallen als het feit dat bedrijfsontwikkelaars meer, beter en eenvoudiger betrokken kunnen worden bij projecten voor app-ontwikkeling.

“Ik zou Appronto zeker aanbevelen en vooral de kwaliteit die ze leveren, het persoonlijk contact en het niveau van de ontwikkelaars. Het zijn geen junior ontwikkelaars, het zijn allemaal senior ontwikkelaars met heel veel ervaring in Mendix. Het zijn analytische personen en dat helpt echt de kwaliteit van de applicatie vooruit.”

Steven Donselaar
Directeur Autohopper